31 de gener 2020

Programa d'actes de la festivitat de Sant Jocund 2020

Un any més, la Comissió de Sant Jocund organitza un seguit d’activitats amb motiu de la festivitat del copatró de Vilafranca amb la col·laboració de les Parròquies de Vilafranca del Penedès, Gogistes Penedesencs i els Amics dels Orgues de Vilafranca.

Cicle de conferències
3 de febrer de 2020, a les 19h, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta (plaça de Santa Maria número 7), conferència a càrrec del Dr. Daniel Sancho París, historiador, sobre “Un bisbe oblidat de Vilafranca: Antoni Estalella i Sivillà (1844-1896)”.

5 de febrer de 2020, a les 19h, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta (plaça de Santa Maria número 7), conferència a càrrec de Sr. Joan Solé Bordes, filòleg, sobre “Notes històriques de la capella dels Dolors”.

7 de febrer de 2020, a les 19h, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta (plaça de Santa Maria número 7), conferència a càrrec de la Dra. Anna Moya Oller, historiadora i teòloga, sobre “Verges màrtirs a l’antiguitat cristiana”.

Missa Solemne
El diumenge 9 de febrer, a les 12h, a la basílica parroquial de Santa Maria de Vilafranca, Missa Solemne presidida per Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, acompanyat per Mn. Xavier Aymerich, rector de la parròquia de Santa Maria. 

En acabar, cant dels. Enguany s’ha realitzat una nova edició dels goigs que recullen la versió catalana de l’antiga lletra i la tonada adreçada al sant i han estat editats per l’entitat Gogistes Penedesencs gràcies al suport de diverses empreses vilafranquines. S’oferirà un exemplar a tots els fidels.

Concert de Sant Jocund
A continuació de la missa hi haurà el concert d’orgue organitzat pels Amics dels Orgues de Vilafranca i interpretat per Berenguer Montserrat, organista.