31 de gener 2017

Quatre actes per commemorar enguany la festivitat de Sant Jocund

La Comissió Sant Jocund organitza un conjunt d’actes per tal de celebrar la festivitat d’un dels tres copatrons de Vilafranca.

Conferències
El proper divendres 3 de febrer, a les 7 de la tarda, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, a la plaça de Santa Maria, l’estudiós i filòleg Joan Solé Bordes pronunciarà una conferència amb el títol “Mn. Josep Planas Romeu (1870-1953), un historiador vilafranquí”. Planas va ser l’autor del llibre “Notes històriques de Santa Maria” (1935) i “Antics convents, esglésies i capelles de Vilafranca” (1948).

El següent dimarts, 7 de febrer, a les 7 de la tarda, també a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, l’historiador Daniel Sancho París pronunciarà una conferència titulada “Destrucció i pèrdua del patrimoni eclesiàstic als segles XIX i XX”. A la conferència es repassarà els moments històrics que van provocar la destrucció del patrimoni eclesiàstic, tant arquitectònic, moble i documental al llarg dels segles XIX i XX.

Ofici Solemne
El dijous 9 de febrer, a les 8 del vespre, a la basílica parroquial de Santa Maria, es celebrarà l’Ofici Solemne. En acabar, es procedirà al cant dels Goigs. Enguany s’ha realitzat una nova edició en paper dels goigs de Sant Jocund a càrrec de Gogistes Penedesencs.
Concert
El diumenge 12, a les 13h, després de la missa de 12h, a la basílica parroquial de Santa Maria, hi haurà el tradicional concert de Sant Jocund interpretat enguany per Berenguer Montserrat (orgue) i Maria Guxens (cant).

Aportacions a la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”

Si bé el retaule majòlica de Sant Jocund ja està instal·lat des de fa dos any a la capella de la basílica parroquial de Santa Maria de Vilafranca, encara falten aportacions econòmiques per tal de sufragar les despeses ocasionades amb la realització del plafó ceràmic, la seva col·locació i l’adequació de la capella. Si es desitja participar en la campanya es pot fer l’aportació de 50 euros al següent número bancari: Banc Popular ES04 0075 0769 3806 0060 6341 A l'ingrés cal fer constar el nom i cognoms i un telèfon de contacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.